Yunanistan Basketbol Ligi finali 5. maçında başantrenör Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, serinin 5. maçında Olympiakos 87-82 yenerek şampiyon oldu.

Yunanistan Basketbol Ligi’nde 2023-24 sezonu şampiyonu Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos oldu. Panathinaikos, Olympiakos’a serinin ilk maçında evinde 89-84, ikinci maçı deplasmanda 92-86 kaybetti. Ataman’ın öğrencileri serinin 3. maçında evinde rakibini 83-76 mağlup ederek seriyi 2-1’e, 4. maçta ise deplasmanda 88-85 kazanarak 2-2’ye getirdi. Yeşil-beyazlılar, Olympiakos’u baştan sona çok büyük çekişmeye sahne olan serinin son maçında evinde 87-82 yenerek Yunanistan Lig Kupası şampiyonu oldu. Bu şampiyonlukla birlikte Panathinaikos, 40. kez kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Ergin Ataman ile double-double

Türk antrenör Ergin Ataman, Panathinaikos ile ilk sezonunu Euroleague ve Yunanistan Ligi şampiyonu olarak tamamladı. Sezonu çifte kupa ile tamamlayan Ataman, 2020-2021 sezonunda A. Efes ile hem Türkiye Basketbol Ligi’ni hem de Euroleague’i kazanma başarısı göstermişti.

Manchester City, son dakikada 1 puan aldı Manchester City, son dakikada 1 puan aldı

Kostas Sloukas, Pana’ya kupayı getirdi

Bir dönem Fenerbahçe’de oynayan Panathinaikos’un oyun kurucusu Kostas Sloukas, eski takımı Olympiakos karşısında 29 sayı, 2 ribaund, 1 asistlik performans sergiledi. Sergilediği performansla maçın en skorer oyuncusu olan Sloukas, kariyerinde Olympiakos forması da giydi.

Kaynak: iha