Siyaset

İYİ Parti'den istifa eden vekil sert açıklamalarda bulundu

Abone Ol

Arzu Yıldırım, İYİ Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olarak görev yaptığı partisinden istifa ettiğini açıkladı. Istifasını MHP İzmir İl Başkanlığında düzenlenen bir toplantıda duyuran Yıldırım'ın rozeti, MHP İl Başkanı Veysel Şahin tarafından takıldı.

ÜLKÜCÜ AİLENİN KIZI

Yıldırım, istifa sebepleri hakkında bir konuşma yaptı ve kendisinin ülkücü bir ailenin kızı olduğunu belirtti. 2017'de MHP'den ayrıldığını ve "bir hayalin peşine düştüğünü" ifade etti. İYİ Parti'deki milletvekili seçiminde yapılan temayül yoklamasında birinci sırada yer almasına karşın, 3. sıradan aday gösterildiğini vurguladı.

"YÖNETİM KURULU LİSTELERİ VE MİLLETVEKİLLİĞİ LİYAKAT ESASINA DEĞİL, MADDİ ÜSTÜNLÜKLERE DAYALI"

Yıldırım, son dönemde yaşananlar ve edindiği bilgilerin, İYİ Parti'deki milletvekilliği ve Genel İdare Kurulu listelerinin liyakate dayalı olmadığını, aksine maddi üstünlüklere dayandığını gösterdiğini ifade etti. Terör örgütleriyle bağlantılı olduğu söylenen, sosyal medyada küfürler savuran ve illegal işlerle bağlantılı olduğu söylenen kişilere partinin kapılarını ardına kadar açtığını belirtti.

"KÜRESEL ÇIKARLARIN OYUNCAĞI OLARAK GÖRDÜĞÜM BİR PARTİDE BULUNMAM"

Yıldırım, İYİ Parti'den neden ayrıldığını şu şekilde dile getirdi: "Gelinen noktada, küresel çıkarların oyuncağı olmuş bir partinin içinde bulunmamayı geç de olsa anlamış bulunmaktayım. İYİ Parti'ye 2017'de bir hayalin peşinden giderek katıldığımı, ancak her şeyin bir kurgudan ibaret olduğunu anladım. İYİ Parti'de Ülkücüler sevilmez, hatta sürekli dışlanır. Tüm Ülküdaşlarımdan ve özellikle Genel Başkanım Devlet Bahçeli'den tüm kalbimle özür dilerim. Yuvaya dönmekten son derece gururluyum ve yuvamda, şehrimize ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğim."

"YUVAYA HOŞGELDİN"

MHP İl Başkanı Veysel Şahin ise Yıldırım'a hoş geldin mesajı vererek MHP'nin ülkücülerin baba ocağı ve ana kucağı olduğunu vurguladı.